Træsorter

Alle vores træure består af materialer i høj kvalitet, som findes i mange forskellige sorter og farver. Alle urene er produceret i naturligt træ, hvilket gør hvert enkelt ur helt specielt og unikt – der er aldrig to ure der ligner hinanden.
Her kan du læse lidt om de forskellige træsorter i vores træure.

Sandeltræ

Sandeltræ er en træsort, som findes næsten overalt i verden. Hovedsagligt er træerne dog at finde i Indien, Afrika og Sydamerika. ”Sandeltræ” er en betegnelse for en speciel række af træer, som alle er tunge og har en meget finkornet struktur. Træet fås i en række forskellige farver, som kan variere fra type til type. Træet fra vores træure i sort og rød sandeltræ kommer fra Mozambique, mens den grønne slags kommer fra Argentina. Sandeltræ er især kendt for dets søde og orientalske duft, der kan holde i årevis og ligeledes den olie, der kan udvindes fra træet, og som bruges i forskellige helse- og skønhedsprodukter.

Zebratræ

Zebratræ, også kendt som ”Zebrano”, er en fælles betegnelse for en række træsorter, der findes i steder som Centralamerika, Centralafrika, Brasilien og Congo. Træsorten er kendt for sin meget karakteristiske farver, som danner et zebrastribet look. Zebratræ er normalvis hårdt og en smule ru i strukturen, og har ofte et småbølget mønster. Zebratræ bruges i alt fra møbler til guitarer, og er meget fast og holdbar på grund af dets hårdhed. Zebratræet i vores træure kommer fra Congo, og giver et særpræget og anderledes look, kombineret med en lethed, der gør urene meget behagelige at bære.

Ahorn

Ahorn er en træsort, som kan findes i mange dele af verden. Ahorn findes i alt lige fra Kina til Europa og Nordamerika. Træsorten er en fælles betegnelse for en lang række træer, og er især kendt for dens meget specielle blade, som blandt andet ses i de canadiske flag. Ahorn kan variere meget i hårdheden, men kan typisk kendes på dets lyse farve og meget jævne og fine struktur. Ahorn er, i områder, anset for at være et symbol på styrke og udholdenhed.